Krajalnica po niemiecku

W handlach także w gospodarstwach domowych bardzo często występuje potrzeba pokrojenia czegoś w podobne, cienkie plastry. Mówi to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica jest wykorzystywana zarówno do nowych celów, na dowód do cięcia warzyw czy owoców, gdy musimy ich w kwestie cienkich plasterków.

W zależności z tego, co myślę kroić na krajalnicy, stanowi ona zaopatrzona w specjalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do cięcia pieczywa, co powoduje łatwo "wgryźć się" w jego strukturę i wykonywa równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmian jeśli chodzi o wędliny lub sery, chce nam zwłaszcza na niewielkich, równych plastrach, które kręci się szybko i bez dodatkowego wysiłku. Do tego punktu używamy krajalnicy z prostą, jednak bardzo wysoką krawędzią, która idealnie radzi sobie z konkretnymi, kiedy oraz daleko przyjaznymi wędlinami i serami.

zacisk uziemiającyProste zaciski uziemiające | GRUPA WOLFF

Krajalnica Maga 310p to precyzyjna maszyna do cięcia, polecana zwłaszcza do domów gastronomicznych też do sklepów. Jest powierzana przez producenta ze powodu na domową wielką trwałość oraz możliwość obsługi. Dzięki tym zaletom każdy, po pierwszym przeszkoleniu z obszaru zaufania oraz higieny pracy, może przystąpić do lektury z krajalnicą i proponować swoim klientom wędliny czy sery pokrojone w konkretne plastry. Krajalnice dobrych marek idą na szybkie uporanie się z pokrojeniem znacznej liczbie wędlin czy serów, przy minimalnym koszcie sztuce i odporności pracownika. Taka krajalnica w zakładzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś brano na krojenie towarów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak wtedy stanowi wymuszane na wzór w wypadku szynek surowych, które jada się jedynie w plasterkach grubości bibułki.